terug
Het gebouw bestaat uit twee delen: een oude boerderij daterend van 1460 en een boerderij daterend van 1870.

Het verwezenlijkt bouwprogramma bestaat erin om beide aangrenzende gebouwen samen te voegen tot één verblijf voor grotere groepen die volkomen zelfstandig en vrij het geheel huren voor een korte periode.

Stedenbouw op architecturale schaal werd het vormgevingsprincipe dat zowel binnen als buiten werd toegepast. Het maken van een diversiteit aan gemeenschappelijke ruimten kent een sequentiële opbouw. Zoals een stad is opgebouwd uit een netwerk aan pleinen, doorgangen, stegen, bochten en straten, zo ook werd hier een scala aan ruimtelijke diversiteiten zowel binnen als buiten aangereikt. De architectuur werd dan ook geenszins opgevat als object maar wel als stedenbouw op architecturale schaal. Een voorplein, een plein met podium, trappenpartijen met zitgelegenheid, paviljoen en waterpartijen, een kinderdorp, een beneden tuin, diverse terrassen, een boventuin, een bos met paden, maar ook binnen kent de opbouw van het gebouw een zelfde ruimtelijke diversiteit. De labyrintisch opgevatte gangen werken er als straten, die uitkomen op eetzaal, receptieruimte of meeting-room welke inwendig werken als plein.

Het samenzijn van een groep kent een dynamiek welke hier met architecturaal enthousiasme ondersteund wordt. De samenkomst van een bedrijf, familie of vrienden bezit immers een interactie tussen de mogelijkheden van de ruimte en de groep. Een diversiteit aan ruimten wil een equivalent aan initiatieven ontlokken en ondersteunen. Omdat een samenkomst van een groep een gebeurtenis dient te zijn dat het individuele geheugen voedt. De ruimten, zowel binnen als buiten, bezitten dan ook concepten die de betrokkenheid maximaliseren. Concurrentiële ruimtelijke kwaliteiten ontlokken daar dan ook diverse initiatieven. Al wat een groep zowel in zijn feestelijke variant als docerende geoefendheid onderneemt vindt hier vlot zijn beste plaats. Een ontbijt met vijftig samen op een berg met de wijde bossen als horizon , dan wel s ’avonds buiten aan het water met een openhaard of binnen aan een reuzentafel; de wisselende ruimtelijke werkingen ondersteunen telkens de reden waarvoor een groep samenkomt.